Kosha Massage

Als de Zijnskwaliteit door een liefdevolle aanraking
in het lichaam afdaalt, werkt dat vanzelf door
tot in alle lagen van je bestaan, van je Zijn.

Anandajay

Kosha Massage brengt op een zachte manier beweging, openheid, vrijheid en stroming in de diepere lagen van je zijn, waar in de loop van de tijd verdichting of vastheid is ontstaan. Het is een massage  die doorwerkt tot in de lagen van je bewustzijn.

Kosha’s

Ze maakt gebruik van de kosha’s, een Indiaas begrip dat omhulling betekent en gebruikt wordt om de vijf lagen rondom de ziel aan te geven.
De eerste laag is de Annamaya-kosha die betrekking heeft op de cellen van het lichaam.
De tweede laag is de Pranamaya-kosha die betrekking heeft op alle ruimte in jou waarin energie beweegt.
De derde laag is de Manomaya-kosha die betrekking heeft op je denken, voelen en handelen.
Nog dichter bij de ziel is er de Vijnanamaya-kosha die betrekking heeft op alles wat met inzicht, weten en onderscheidingsvermogen te maken heeft.
Ten slotte is er de Anandamaya-kosha die betrekking heeft op je spirituele hart en je beleving van gelukzaligheid. De ziel is door deze kwaliteiten omgeven en via hun spirituele waarden kunnen we het licht van de ziel ontmoeten.

De Kosha’s ervaren

Gedurende de massage lig je om beurten op je rug of buik en door middel van zachte aanrakingen en bewegingen op je lichaam (door de kleding heen) worden energetische punten en de chakra’s aangeraakt.
Ook worden gebieden vlak boven en om je lichaam heen aangeraakt en wordt er gebruik gemaakt van harmonische en strominggeleidende bewegingen.
Je lichaam wordt daar weer ontspannen van, je energieën gaan weer stromen, je handelen komt weer in overeenstemming met je denken en voelen, je gaat je diepere weten weer vertrouwen en je wordt je weer bewust van de ruimte. Je gaat als het ware weer vijf-dimensionaal voelen.

Kosha Massage

Een massage duurt twee uur.
Het is prettig als je gladde, aansluitende kleding draagt zonder te veel naden.
Bijdrage: € 75,–
(voor cursisten: € 65,–)

Afspraken die binnen 24 uur voor aanvang van de massage worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.